Έναρξη Υποβολής Αιτήσεων

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ  με MIS 6001156.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, σύμφωνα με:

(α) Την με Α.Π. Α/0046/22-03-2023 (4.2.1) Πρόσκληση προς τους δικαιούχους για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα "Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση" με τίτλο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ (ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ, ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ, ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΆΣΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ) ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΑΜ»,

(β) Την με Αρ. πρωτ. Α0063 (ΑΔΑ 9ΟΤ846ΜΤΛΡ-2ΚΡ) (ΕΥΔ Ε.Π. ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΕΣΠΑ-ΔΑΜ) Απόφαση Ένταξης της Πράξης με MIS 6001156 στο ΕΠ «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» όπως ισχύει, υλοποιεί την δράση με τίτλο :

«Ολοκληρωμένα Προγράμματα Προώθησης στην Απασχόληση για ανέργους (δράσεις συμβουλευτικής, κατάρτισης, πρακτικής άσκησης και πιστοποίησης) στις περιοχές ΔΑΜ».

Η δράση συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης (ΤΔΜ) και από εθνικούς πόρους του ΠΔΕ και αφορά στην παροχή συμβουλευτικής, επαγγελματικής κατάρτισης, πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων σε χίλιους επτακόσιους πενήντα (1.750) ανέργους ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις κάτωθι Περιφέρειες και Δήμους:

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

1.260

Νομός Μεσσηνίας-Δήμος Οιχαλίας

Νομός Αρκαδίας -Δήμοι Μεγαλόπολης ,Τρίπολης και Γορτυνίας

95

ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

69

ΚΡΗΤΗ

224

ΝΟΤΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

102

ΣΥΝΟΛΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ

1.750

 

ώστε να  αναβαθμίσουν και επικαιροποιήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους, να λάβουν εξειδικευμένη κατάρτιση σε στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης, προσανατολισμένων σε θεματολογία που σχετίζεται με τις νέες αναπτυξιακές απαιτήσεις της Οικονομίας και του νέου παραγωγικού μοντέλου, το οποίο επιβάλλει την ανάπτυξη δεξιοτήτων, οι οποίες συνδέονται με την πράσινη οικονομία (Green Skills). Προτεραιότητα της Πράξης είναι η απόκτηση γνώσεων και επαγγελματικών ικανοτήτων στους τομείς των πράσινων επαγγελμάτων σε πλήρη εναρμόνιση με το «Σύμφωνο για τις Δεξιότητες», τη διάγνωση αναγκών και τον CEDEFOP καθώς και με το ν.4921/2022 «Δουλειές Ξανά».

ώ

Στο πλαίσιο της Πρόσκλησης, το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, ανακοινώνει:

  • την έναρξη υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών από υποψήφιους ενδιαφερόμενους για συμμετοχή στην Πράξη, σήμερα,

27/05/2024 και ώρα 12:00μμ .

 

  • Η παρούσα Πρόσκληση θα παραμείνει σε ισχύ, σε όλη τη διάρκεια της δράσης, μέχρι τη συμπλήρωση ικανού αριθμού επιτυχόντων και επιλαχόντων υποψηφίων με σκοπό τη πλήρωση των θέσεων που προβλέπονται στο άρθρο 2.3 αυτής, ανάλογα με τις ανάγκες υλοποίησης της δράσης.

Σχετικές ανακοινώσεις θα αναρτώνται τακτικά από το Τ.Ε.Ε στην ιστοσελίδα του έργου της https://damanergoi.tee.gr/ .

 Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το κείμενο της πρόσκλησης εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες , μπορείτε να ανατρέξετε στις σχετικές σελίδες αυτού του ιστότοπου.

 

 

Footer Image